21:44 | Posted in


Persoanele care consuma multi ardei iuti sunt, de fapt, excitati de usturimea produsa de acestia limbii si cerului gurii!?

Plantele mor de batranete?
Plantele nu „traiesc” si nu au o perioada determinata de viata, asemenea omului sau animalelor. Unii biologi afirma ca, daca o planta ar fi crescuta in conditii optime, ea ar putea trai la nesfarsit. Factorii care o distrug sunt de natura externa. Miopii vad mai bine in apa? Absolut! Intrebati orice pinguin. Pinguinii sunt miopi pe uscat, dar au o vedere extrem de clara in apa. Acest fenomen este posibil datorita faptului ca razele de lumina care, la suprafata, se concentreaza pe centrul retinei, in apa se disperseaza pe intreaga suprafata a acesteia, gratie refractiei reduse. In ce stare a materiei se afla arderea si electricitatea? O flacara este un amestec de gaz fierbinte, in care are loc o reactie chimica a oxigenului din aer, cu particule solide si incandescente.

Data fiind natura acestui melanj, flacara (arderea) nu se incadreaza in starile clasice de agregare a materiei: solida, lichida si gazoasa, intrucat astfel de incadrari se aplica doar ansamblurilor mari de atomi, nu si atomilor individuali sau componentelor acestora. In aceeasi situatie se afla si electricitatea: pe scurt, electricitatea inseamna transmiterea cu mare viteza a electronilor de la un atom la altul, motiv pentru care ea nu poate fi catalogata nici ca solida, nici ca lichida, nici ca gazoasa. Consumul excesiv de ardei iute produce endorfina? Desigur, daca sunteti masochisti.

Serios vorbind, unii psihologi afirma ca persoanele care consuma multi ardei iuti sunt, de fapt, excitati de usturimea produsa de acestia limbii si cerului gurii. Alti psihologi spun ca, in momentul in care, accidental sau intentionat, inghitim o cantitate exagerata de ardei iute, organismul produce automat endorfine, anticorpi naturali impotriva durerii.


Category:
��

Comments

0 responses to "Daca mananci ardei iuti, te exciti mai mult?!"